Sirpa Paatero

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 30 min 12 s sitten

”Kaunista, kaunista, mahtava autius” - Tasan 50 vuotta sitten ensimmäiset ihmiset laskeutuivat Kuuhun

20.7.2019 16:23

Neil Armstrong laskeutui Kuun pinnalle ensimmäisenä ihmisenä tasan 50 vuotta sitten. Varttia myöhemmin kuumoduuli Eaglesta tuli Buzz Aldrin, joka kiertolaiselle päästyään totesi:

”Kaunista, kaunista, mahtava autius.”

Astronautit huomasivat, että Kuun pölyisellä ja liukkaalla pinnalla oli helpointa liikkua hyppimällä. Mission kolmas astronautti Michael Collins jäi Kuun kiertoradalle komentomoduuliin.

Meteorologi ennustaa superhellettä Suomeen: ”Potentiaalia jopa viime kesän ”käristyskupolia” kuumemmille olosuhteille”

20.7.2019 15:59

Foreca ennustaa kesän kovimpien helteiden saapuvan ensi viikolla Pohjois-Euroopan ja siten myös Suomen ylle.

Nyt Tunnin junasta kuittaa Petteri Orpo: ”Nimenomaan hallituksen valinta, ei mahdottomuus”

20.7.2019 15:17

Oppositiopuolue kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo ratahankkeiden viivästymisen olevan hallituksen valinta. Sekä Orpo että kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen muistuttavat Antti Rinteen (sd) hallitusta hankeyhtiömallista.

Tytti Tuppurainen: ”Ei riitä, että kansanvalta toteutuu Suomessa”

20.7.2019 12:46

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd)linjaa, että kansainvälinen järjestelmän murroksen keskellä Euroopan unionia tarvitaan puolustamaan monenkeskisyyttä ja sääntöjä.

”Ei riitä, että kansanvalta toteutuu meillä täällä Suomessa. Sen on toteuduttava myös lähialueillamme, EU:ssa ja koko maailmassa. EU-puheenjohtajana Suomi vaikuttaa EU:n tulevaisuuteen. Sen tulee olla sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä”, hän sanoi puheessaan Sastamalassa lauantaina.

Sanna Marin vastaa ryöpyttäjille: ”Kyse ei ole poliittisesta tahdosta, vaan siitä mikä on mahdollista”

20.7.2019 12:34

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd) sanoo haluavansa palauttaa realismia keskusteluun nopeista raideyhteyksistä ja henkeyhtiöistä. 

”Kyse ei ole poliittisesta tahdosta, vaan siitä mikä on mahdollista ja millä aikavälillä. Hankkeita edistetään ja pidän niitä tärkeinä. Ensin pitää kuitenkin olla uskottava suunnitelma siitä, miten hankkeet on mahdollista toteuttaa”, hän kirjoittaa Facbookissa.

Uusi Italia-kriisi saattaa pian ravistella Eurooppaa - Vain yksi asia jarruttaa Matteo Salvinia: ”Olisi liian suuri riski”

20.7.2019 12:08

Italian populistihallituksen kaatumista ennustetaan jälleen kerran. Hallituslähteiden mukaan Legaa johtavan sisäministeri Matteo Salvinin neuvonantajat ovat suositelleet tälle hallituksen kaatamista mahdollisimman pian. 

Italialaisen Rete 4 -tv-kanavan mukaan Salvini on jo sopinut tapaamisesta presidentti Sergio Mattarellan kanssa. Salvini kuitenkin kiistää tämän.

Tutkija pitää Tarja Halosen Nato-lausuntoa merkittävänä: ”On aikoihin eletty”

20.7.2019 11:15

Historian tutkija, valtiotieteen tohtori Jukka Tarkka pitää presidentti Tarja Halosen perjantaista Nato-lausuntoa merkittävänä. Halonen sanoi MTV:n Kymmenen uutisille, että Naton kanssa harjoitellusta puolustusyhteistyöstä voi olla hyötyä, jos joudutaan yllättäviin tilanteisiin. 

"On aikoihin eletty. Ensimmäinen todella myönteinen merkki pitkän korpivaelluksen jälkeen", Tarkka kommentoi Facebookissa.

Nyt tuli Iranin selitys kaappaukselle - Tutkija: ”Paljon on liossa”

20.7.2019 10:36

Iranin viranomaisten mukaan maan vallankumouskaartin perjantaina haltuunsa ottama Britannian lipun alla purjehtiva tankkeri joutui onnettomuuteen Hormuzinsalmella. Asiasta kertoo New York Times

Iranin Hormozganin maakunnan satama- ja merenkulkuviranomaisen Allah Morad Anifipourin mukaan Stena Impero -alus törmäsi iranilaiseen kalastusalukseen. Anifipour väittää, että tankkeri jätti kalastusaluksen hätäkutsun huomiotta.

Pankinjohtajalta viesti Sanna Marinille: ”Tunnin juna tarvitsee uusia ratkaisuja”

20.7.2019 10:04

Liedon Säästöpankin toimitusjohtaja Jussi Hakala arvioi, että Tampereen ja Turun välille kaavailtu Tunnin juna tarvitsee toteutuakseen uusia luovia ratkaisuja. 

"Toteutuakseen Tunnin juna tarvitsee uusia luovia ratkaisuja. Valtion budjettirahoituksen rinnalle on luotava täydentäviä ja nopeuttavia ratkaisuja", hän kirjoittaa Twitterissä.

Kriisikomitea Cobra koolle: Iran kaappasi brittien öljytankkerin

20.7.2019 09:15

Iso-Britannia väittää, että Iran on perjantaina ottanut haltuunsa kaksi öljytankkeria Persianlahdella. Iso-Britannian viranomaiset vaativat välittömästi Irania palauttamaan alukset uhaten maata seuraamuksilla, jos palautusta ei tehdä. Toisen aluksista on tiettävästi päästetty jatkamaan matkaansa.

”Näitä kaappauksia ei voi hyväksyä. On olennaisen tärkeää, että merenkulun vapautta pidetään yllä ja kaikki alukset voivat liikkua turvallisesti ja vapaasti alueella”, Ison-Britannian ulkoministeri Jeremy Hunt kommentoi tilannetta. 

”Hatun muotoinen” surullinen ilmiö toistuu joka kesä liikenteessä – Sisäministeriön johtaja: ”Ei saa olla lainalaisuus”

19.7.2019 15:50

Sisäministeriön poliisiosaston ylijohtaja Risto Lammi toivoo, että viranomaiset ja järjestöt yhdessä tarttuvat surulliseen ilmiöön tieliikenteessä: liikennekuolemien painottumiseen kesäkuukausille.

”Se on tällainen perinteisen hatun muotoinen”, Lammi sanoo Uudelle Suomelle.

”Helposti sanotaan, että on kesäloma-aika ja voimavarat ovat vähäisiä, että näin tapahtuu joka kesä. Nyt voisi olla aika herätä”, hän toivoo.

Suomen toimet hermostuttavat Unkarissa – ”Propagandajulkaisu jatkaa Suomi-sarjaansa”

19.7.2019 14:41

Suomen painotus oikeusvaltioasioihin EU-puheenjohtajuuskautensa aikana on hermostuttanut etenkin Unkarissa. Unkarissa asuva Helsingin yliopiston väitöskirjatutkija Annastiina Kallius on raportoinut Twitterissä unkarilaisista, Suomea koskevista uutisista valtapuolue Fideszin hallussa olevassa Origo-lehdessä.

Uusi käänne USA:n ja Iranin jännitteissä – Drone tuhottu, Trump syyttää ”uhkaavista toimista”

19.7.2019 13:12

Yhdysvallat ilmoitti torstainsa tuhonneensa iranilaisen kauko-ohjattavan lennokin eli dronen, koska se oli uhannut heidän laivastonsa laivaa.

Iran puolestaan ilmoitti, ettei heillä ole tietoa tuhoutuneesta dronesta.

Jännitteiden lisääntymisen seurauksena sekä öljyn että kullan hinnat nousivat.

Kansanedustaja: Säännölliset mielenterveystarkastukset Suomeen – ”Uusi kansantauti”

19.7.2019 11:52

Hallituspuolue vihreiden kansanedustaja Saara Hyrkkö ehdottaa säännöllisiä mielenterveystarkastuksia suomalaisille.

”Seuraamme lasten ja nuorten pituutta, painoa ja yleistä terveydentilaa säännöllisesti. Voisiko terveystarkastuksen rinnalla ottaa käyttöön mielenterveystarkastuksen? Elämän nivelvaiheissa rutiininomainen mielenterveystarkastus tekisi mielenterveyden edistämisestä ja seuraamisesta arkipäivää, madaltaisi kynnystä pyytää apua ja sekä auttaisi ammattilaisia bongaamaan enemmän apua tarvitsevat”, Hyrkkö sanoo tiedotteessaan.

”Se ei välttämättä ilmastoa pelasta, meiltä vain häviävät työpaikat ja talouskasvua” – Pörssin toimitusjohtaja toi esiin huolen SuomiAreenassa

19.7.2019 11:29

Helsingin pörssin toimitusjohtaja Henrik Husman oli Porin SuomiAreenan keskustelussa huolissaan siitä, onko Suomella jo liiankin kova vauhti ilmastotoimissa. Tämän huolen Husman nosti esiin keskusteltaessa Antti Rinteen (sd) hallituksen ohjelmasta.

Ben Zyskowicz: ”Isis-aikuisia ei pidä auttaa Suomeen – pienet lapset pelastettava riippumatta huoltajan kannasta”

19.7.2019 09:42

Oppositiopuolue kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz kaipaa Antti Rinteen (sd) hallitukselta selvempää linjaa Syyrian al-Holin leirillä olevien niin sanottujen ”Isis-naisten” ja heidän lapsiensa suhteen.

”Kokoomuksen mielestä hallituksen tulee linjata, että aikuisia ei auteta Suomeen. Toisaalta tulee linjata, että varsinkin pienemmät lapset pyritään tuomaan tänne turvaan. Mielestäni on selvää, että lasten pelastaminen leiriltä Suomeen on lapsen edun mukaista riippumatta siitä, miten lapsen huoltaja asiaan suhtautuu”, Zyskowicz sanoo tiedotteessaan.

120 000 henkilön maksama vero puhutti SuomiAreenassa – ”Onhan tämä ollut voimassa kaksi kokoomuksenkin vaalikautta”

19.7.2019 09:13

Kauppalehden suuressa verokeskustelussa SuomiAreenassa Porissa ruodittiin torstaina Antti Rinteen (sd) hallituksen tuoretta vero-ohjelmaa. Paneelissa debatoivat työministerin erityisavustaja Ville Kopra ja kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki. Yrittäjän näkökulmaa edusti Jungle Juice Barin toimitusjohtaja Noora Fagerström ja kansantalouden asiantuntijuutta Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Elina Pylkkänen.

Sanat Donald Trumpin käytöksestä kuumensivat tunteet EU-parlamentissa

18.7.2019 16:04

Europarlamentaarikko Sophie in’t Veldin puheenvuoro EU-parlamentissa kuumensi tunteita puolesta ja vastaan tänään torstaina.

In’t Veld puhui siitä, että kansaa edustavien poliitikkojen tulisi voida tehdä työtään vapaasti ja rauhassa niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin. In’t Veld sanoi Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin käytöksen olleen vihapuhetta, häirintää ja pelottelua neljää kongressiedustajaa vastaan. (Juttu jatkuu tviitin alla.)

 

USA:n niitti tuli – estää valmiiden F-35-hävittäjien toimituksen Turkkiin

18.7.2019 15:22

Lentokoneyhtiö Lockheed Martin ilmoitti torstaina hankkivansa turkkilaisten yhteistyökumppaneiden tilalle uusia toimittajia sen jälkeen kun USA:n hallinto oli ilmoittanut kieltävänsä F-35-koneiden toimitukset Turkkiin.

”Lockheed Martin pyrkii minimoimaan F-35-ohjelmaan kohdistuvat vaikutukset tiiviissä yhteistyössä Yhdysvaltain hallinnon ja koko toimitusketjun kanssa”, yhtiö ilmoitti ja korosti kyseessä olevan hallitusten välinen asia.

Elina Lepomäki SuomiAreenassa: ”Järkyttävän korkeaan kokonaisveroasteeseen pitää puuttua”

18.7.2019 14:25

Oppositiopoliitikko kokoomuksen kansanedustajan Elina Lepomäen mielestä Suomessa olisi jo aika puuttua kokonaisveroasteeseen. Lepomäki myönsi Veronmaksajien keskusliiton järjestämässä SuomiAreenan keskustelutilaisuudessa, ettei hän oppositiopoliitikkona voi kuin antaa neuvoja hallitukselle ja että viime kaudellakin kokoomuksen ollessa hallituksessa veroaste laski vain bkt:n nousun seurauksena.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat